Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Cemacon Cluj-Napoca devin „beton“ după ce Dedeman şi-a majorat participaţia la 32,7%

Acţiunile Cemacon Cluj-Napoca devin „beton“ după ce...

Autor: Liviu Popescu

30.05.2017, 00:06 767

SIF Muntenia şi-a lichidat deţinerea de 3,7% la Cemacon. Ieri au fost cele mai multe tranzacţii din februarie încoace şi s-au realizat schimburi cât 10% din acţiunile disponibile la liber.

Acţiunile producătorului de cără­mizi Cemacon Cluj-Napoca (CEON) au ajuns ieri la maximul istoric de 0,58 de lei, evoluţie care s-a conturat puternic de când Dedeman a mai achiziţionat un pachet de 3% din companie. Chiar dacă achiziţia Dedeman a avut loc pe 22 mai, acţiunile companiei sunt şi în prezent pe un trend pozitiv, semn că pot urma noi achiziţii sau că investitorii se po­ziţionează pentru un demers de acest fel. Acţiunile CEON au urcat ieri cu 6% pe cel mai ridicat rulaj de pe piaţa regs din decembrie anul trecut, de 280.000 lei. Dedeman a anunţat săptămâna tre­cută că a cumpărat un pachet de 4,2 mi­lioane de acţiuni CEON prin inter­me­diul PIF Industrial (fosta Dedeman Ca­mioane), iar preţul unei acţiuni a închis atunci cu plus 7,6%. De la şedinţa an­terioară anunţului şi până ieri după-amiază acţiunile CEON afişau un plus de 38%. Potrivit unei surse din piaţa de capital, SIF Muntenia şi-a lichidat deţinerea de 3,71% de la Cemacon, iar cum­părătorul ar fi Dedeman. În ra­portul trimestrial se arată că SIF Mun­tenia avea o deţinere de 4,23 milioane de acţiuni CEON, exact numărul de acţiuni care a fost preluat de fraţii Pavăl, antreprenorii din spatele Dedeman. Cel mai probabil informaţia va fi publicată în raportul semestrial al SIF-ului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO