Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Chimcomplex Borzeşti au crescut cu 20% după ce conducerea a propus răscumpărări de 6% din capital

Omul de afaceri Ştefan Vuza este principalul acţionar al Chimcomplex Borzeşti cu o deţinere de circa 84%

Omul de afaceri Ştefan Vuza este principalul acţionar al Chimcomplex Borzeşti cu o deţinere de circa 84%

Autor: Roxana Pricop

18.04.2016, 00:06 362
Acţiunile combinatului chimic Chim­complex Borzeşti (CHOB), tranzacţionate pe sistemul alternativ al bursei, s-au apreciat cu 20% în şedinţa de vineri 15 aprilie, până la o cotaţie de 0,72 lei/unitate, după ce conducerea companiei a propus derularea unui program de răscumpărări ce vizează maximum 6% din capitalul companiei.
 
Valoarea programului de răscum­pă­rări este de 5,6 milioane de lei, calculat în funcţie de cotaţia de închidere de vineri. Bugetul pe care l-a alocat com­pania acestei operaţiuni este de ma­xi­mum 10,695 milioane de lei. Ac­ţio­narii urmează să voteze pro­gra­mul de răscumpărări în AGA din 19 mai. Omul de afaceri Ştefan Vuza este principalul acţionar al com­paniei cu o deţinere de circa 84%, prin intermediul firmei A2 Impex. Chimcomplex Borzeşti este mem­bră a grupului SCR, printre cele mai mari grupuri industriale din România.
 
Graţie evoluţiei din şedinţa de vineri, acţiunile CHOB au acumulat un câştig de 30% faţă de începutul anului. capitalizarea bursieră a companiei a urcat astfel la 93 mi­lioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO