Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Deutsche Bank s-au prăbuşit cu 80% în ultimul deceniu. Performanţele slabe şi penalizările mari pentru abateri aprind scântei în adunările acţionarilor

Acţiunile Deutsche Bank s-au prăbuşit cu 80% în...

Autor: Dan Grigore Ivan

23.05.2017, 00:02 8104
Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană şi una dintre cele mai importante bănci europene de investiţii, a fost ţina unor critici din partea acţionarilor nervoşi din cauza unui deceniu în care preţul acţiunilor s-a prăbuşit cu 80%, banca a fost penalizată din cauza abaterilor, dar şi a performanţei financiare slabe. Vineri la Franfkurt a avut loc adunarea generală a acţionarilor, scrie Financial Times. 
 
Capitalizarea Deustche Bank este în prezent de 40 de miliarde de euro. Asemănător cu majoritatea băncilor europene, Deustche Bank s-a confruntat în ultimii ani cu probleme mari privind profitabilitate ca urmare a scăderii dobânzilor. Un investitor al Deutsche Bank susţine că ultimii 10 ani au fost pierduţi pentru bancă.
 
„Tragedia situaţiei este că în cea mai mare parte din acest timp, rivalii noştri au rezolvat mult mai rapid cu consecinţele crizei şi au reuşit să se concentreze pe construirea businessului operaţional mult mai repede“, spune investitorul citat de Financial Times. Ingo Speich, portofoliu manager la Union Investment, în top 25 investitori ai Deutsche, spune că banca s-a descurcat bine într-un an dificil, dar evoluţia preţului acţiunilor a fost dezastruoasă şi că există o diferenţă mare între pretenţiile Deutsche Bank şi realitate. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO