Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Digi încheie trei episoade tulburi de tranzacţionare şi închid la 40,8 lei, peste pragul de ofertă

Acţiunile Digi încheie trei episoade tulburi de...

Autor: Liviu Popescu

23.05.2017, 00:08 937
♦ Pentru prima oară de marţi-seară, când s-a închis prima şedinţă de tranzacţionare, acţiunile Digi au închis la peste 40 de lei, preţul stabilit în ofertă ♦ Rulaj de tranzacţionare de 3,5 mil. lei, faţă de 4,5 mil. lei vineri ♦ Miercuri-seară, când a venit anunţul DNA, au fost tranzacţii de 109 mil. lei ♦ „Volumele mult mai mici de vineri şi de ieri arată că vânzările masive s-au cam terminat, scăzând semnificativ presiunea la vânzare“ ♦ Evoluţia ulterioară depinde de rezultatele companiei şi de pieţele externe.
 
Acţiunile Digi Com­mu­ni­cations (DIGI) au închis ieri seară la 40,8 lei, pentru prima oară din 16 mai încoace, când au avut loc primele tranzacţii pe piaţa principală, pe un rulaj de 3,4 milioane de lei, cel mai scăzut de până acum, ceea ce poate indica faptul că vânzările masive s-au încheiat, iar presiunea la vânzare s-a disipat. Faţă de şedinţa pre­cedentă, acţiunile Digi au urcat cu 2,8%. Spre comparaţie, valoarea tran­zacţiilor cu acţiuni Digi de vineri era de 4,5 mili­oane de lei.
 
„Volumele mult mai mici de vineri şi de astăzi (ieri-n.red.) arată că vân­zările masive s-au cam terminat, scă­zând semnificativ presiunea la vân­zare, astfel încât se creează premisa in­versării trendului“, explică Lucian Isac, director general la compania de bro­keraj Estinvest.
 
El adaugă că pro­ba­bil cei mai mulţi dintre cei care au vândut săptă­mâna trecută au fost investitorii de re­tail care au încercat să marcheze profi­tul rezultat ca urmare a aplicării dis­coun­tului de 7% faţă de preţul ofertei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO