Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Electrica au recucerit maximele din octombrie

Acţiunile Electrica au recucerit maximele din octombrie

Autor: Roxana Pricop

19.02.2015, 00:03 669

Titlurile grupului de distribuţie Electrica (EL) au crescut cu 3,3% în ultimele două zile, după anunţul privind rezultatele financiare individuale pentru 2014 care au indicat o multiplicare de şase ori a profitului net. Astfel, co­ta­ţia acţiunilor a ajuns la 12,67 lei/unitate în şe­dinţa de ieri, prag nemaiatins din octombrie 2014.

Raportat la cotaţia de la începutul anului, Electrica are un avans de 11% pe bursă, performanţă peste cea a indicelui BET, principala referinţă a pieţei locale de acţiuni, care a crescut cu 2%. Performanţa este şi peste cea a indicelui companiilor din energie, BET-NG, care a scăzut cu 2% în acest an, tras în jos de scăderea raportată de acţiunile Petrom.

WikiZF: Profilul companiei

Analiştii se aşteaptă ca evoluţia acţiunilor Electrica din perioada următoare să fie influenţată de măsura în care grupul de distribuţie se va înţelege cu grupul italian Enel, care se retrage din România, pentru a prelua diviziile de distribuţie Muntenia Sud, Banat şi Dobrogea, un business de peste un miliard de euro şi un profit operaţional de 289 de milioane de euro în 2013. Electrica ar fi depus o ofertă neangajantă pentru operaţiunile Enel, potrivit unor surse din piaţă. Un alt eveniment cu impact asupra preţului ar putea fi o posibilă preluare a participaţiilor minoritare deţinute de Fondul Proprietatea la sucursalele sale de distribuţie.

Fondul deţine câte 22% din capitalul social al celor trei subsidiare de distribuţie şi al subsidiarei de furnizare (Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud şi la Electrica Furnizare). Fondul a evaluat în activul net cele patru pachete minoritare la un total de 770 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO