Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Electrica au scăzut la preţul din oferta de listare

Acţiunile Electrica au scăzut la preţul din oferta de...

Autor: Ioana Tudor

08.07.2014, 00:05 984
Brokerii nu se aşteaptă ca preţul să urce peste 11,5 lei în săptămânile următoare.
 
Acţiunile Electrica (simbol bursier EL) au scăzut până aproape de preţul din oferta publică iniţială pe parcursul celei de-a doua zile de tranzacţionare de la debutul lor pe bursă, la un moment dat cotaţia din piaţă arătând un preţ de 11,02 lei/titlu. Spre sfârşitul şedinţei bursiere, titlurile Electrica erau în scădere cu 1,4%, la un preţ de 11,09 lei/unitate.
 
Furnizorul de electricitate, care a intrat la tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) vineri, 4 iulie, după derularea unei oferte publice iniţiale, a asigurat ieri după-amiază circa o treime (5,5 milioane lei) din rulajul pieţei, fiind şi luni în centrul atenţiei investitorilor, care au realizat peste 700 de tranzacţii. Aceste titluri erau cele mai tranzacţionate ieri, depăşind rulajul înregistrat de titlurile Fondului Proprietatea (FP), cu care se realizaseră până la aceeaşi oră tranzacţii în valoare de 4,3 mil. lei.
 
„Scăderea acţiunilor Electrica a venit pe un apetit mic al cumpărătorilor din piaţă, care testează cât de jos poate să ajungă preţul. Cumpărătorii mai mari vor intra la cumpărare în momentul în care vor simţi că preţul nu poate să scadă mai mult“, a afirmat Alin Bren­dea, directorul general adjunct al firmei de brokeraj Prime Transaction.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO