Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile europene au închis la maximul ultimilor şase ani

Acţiunile europene au închis la maximul ultimilor şase...

Autor: Anca Dumitrescu

12.05.2014, 20:02 233

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,7%, transmite Bloomberg.

"Pieţele ar putea avea o evoluţie mai lină în următoarele luni. Creşterea economiei mondiale accelerează, băncile centrale au o politică monetară relaxată, companiile fac achiziţii, aşa că este greu de văzut ce ar putea provoca declinul pieţei", a declarat Allan von Mehren, analist şef la Danske Bank în Copenhaga.

Volumul tranzacţiilor cu acţiuni membre ale Stoxx 600 a fost cu 16% sub media ultimelor 30 de zile.

Indicii naţionali au urcat pe 16 din 18 pieţe de capital din Europa Occidentală. Indicele londonez FTSE 100 a avansat cu 0,6%, DAX al bursei din Germania cu 1,3%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,4%.

Componenta companiilor miniere din Stoxx 600 a înregistrat cea mai mare creştere din aproape şapte luni. JPMorgan a recomandat achiziţia acţiunilor miniere, datorită semnelor de redresare a cererii în China.

Acţiunile BHP Billiton au crescut cu 2,7%, Rio Tinto cu 4,8%, iar Anglo American cu 2,3%.

Titlurile Sky Deutschland, companie controlată de magnatul Rupert Murdoch, au consemnat cea mai mare creştere din ultimii doi ani, de 9,9%. Murdoch, care deţine o participaţie de circa 39% la British Sky Broadcasting Group (BskyB), lucrează la o tranzacţie evaluată la 10 miliarde de dolari pentru a combina BskyB cu deţinerile sale din Germania şi Italia. Acţiunile BskyB au scăzut cu 2,4%.

Titlurile Logitech International au urcat cu 6,8%, după ce Credit Suisse Group a recomandat achiziţia acestora.

Alstom a încheiat şedinţa cu titlurile în creştere cu 2,8%, în urma informaţiilor că grupul Siemens ar putea îmbunătăţi oferta de preluare a diviziei de energie a companiei franceze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO