Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile europene scad din nou. La Bucureşti, bursa este pe creştere

Acţiunile europene scad din nou. La Bucureşti, bursa...

Autor: Ştefan Stan

29.11.2016, 12:33 167

Acţiunile europene au scăzut pentru a doua zi, în condiţiile în care investitorii au analizat posibilitatea unei înţelegeri cu OPEC, precum şi riscurile referendumului din Italia, scrie Bloomberg.

Producătorii de energie au urmărit scăderile preţurilor petrolului, în condiţiile în care oficialii OPEC au rămas împărţiţi legat de înţelegerea de a tăia producţia înaintea şedinţei de miercuri. Companiile miniere de asemenea au scăzut, cu Antofagasta şi Anglo American scăzând cel puţin 2,4%.

Indicele Stoxx Europe 600 a scăzut cu 0,2% în Londra. Declinul creditorilor italieni a tras indicele de referinţă în jos ieri, după trei săptămâni de creşteri. După victoria neaşteptată a lui Trump în SUA şi campania Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, investitorii sunt pe muchie legat de perspectivele Italiei, în condiţii de incertitudine şi instabilitate în cazul în care premierul Matteo Renzi pierde referendumul.

Indicele FTSE MIB a pierdut 5,3% în Noiembrie, în timp ce Stoxx 600 a rămas aproape neschimbat faţă de luna octombrie.

Indicele FTSE 100 a scăzut cu 0,50% marţi. Indicele DAX al bursei din Frankfrut a urcat cu 0,10%, în timp ce CAC 40 al bursei de la Paris a urcat cu 0,62%.

La Bucureşti, indicele BET a urcat cu 0,18%. BRD SocGen a urcat cu 0,92%, în timp ce Petrom a reuşit o creştere de 0,44%. Printre cele mai mari declinuri le-a înregistrat BVB, cu 1,05%, şi Transelectrica, cu 0,69%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO