Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Fondului Proprietatea au scăzut cu 2,87% în luna septembrie, în timp ce valoarea activului net s-a apreciat cu 0,54%

Acţiunile Fondului Proprietatea au scăzut cu 2,87% în...

Autor: Dan Grigore Ivan, Liviu Popescu

16.10.2017, 00:04 351

Valoarea de piaţă a Fondului Proprietatea (FP), al doilea cel mai tranzacţionat emitent de la Bucureşti, a scăzut în septembrie cu 2,87%, pe fondul unui indice BET, referinţa bursei locale, a cărui coborâre a fost în jur de 2%, în vreme ce valoarea activului net al Fondului a ajuns la 10,61 mld. lei (2,7 mld. euro), echivalentul unei aprecieri de 0,54%.

De la începutul acestui an, acţiunile fondului s-au apreciat cu 18,79%, iar valoarea activului net a crescut cu 10,38%. Acţiunile listate reprezintă puţin peste 20% din portofoliul Fondului Proprietatea.

Din totalul celor mai mari deţineri ale FP, doar pachetul de acţiuni din cadrul OMV Petrom (SNP) este reprezentat de o companie listată. Cel mai valoros activ al fondului este Hidroelectrica, ce reprezintă peste o treime din VAN, urmat de OMV Petrom (SNP) şi Aeroporturi Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO