Acţiunile Gabriel Resources şi-au revenit după ce Guvernul a trimis proiectul Roşia Montană la Parlament

5 sep 2013 Autor: Roxana Pricop

Acţiunile Gabriel Resources (simbol bursier GBU), compania înregistrată în Canada care vrea să dezvolte proiectul minier de la Roşia Montană, au revenit pe creştere pe bursa de la Toronto, după ce marţi, 3 septembrie, au raportat o scădere abruptă de 17%.

Azi, Victor Ponta a anunţat că a trimis în Parlament proiectul minier de la Roşia Montană.

Titlurile companiei miniere au deschis şedinţa de tranzacţionare de joi în uşoară creştere la un preţ de 1,46 dolari canadieni/unitate, cu 0,7% peste referinţa de miercuri şi în revenire cu 5% peste preţul de marţi. Acţiunile Gabriel Resources au scăzut marţi cu până la 17% la bursa din Toronto, cel mai mult din ultimele patru luni, în urma protestelor din România faţă de proiectul de exploatare a aurului de la Roşia Montană. Compania are o capitalizare de 560,7 milioane de dolari canadieni.

Acţiunile companiei au crescut cu 2,41% marţea trecută, ziua în care Guvernul a aprobat proiectul de lege care permite exploatarea la Roşia Montană.

 

 
Cuvinte cheie:
rosia montana
, gabriel resources
, actiuni
, proiect
, revenire

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide