Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile LVMH, holdingul controlat de cel mai bogat om al Franţei, s-au apreciat cu peste 30% de la începutul acestui an

Bernard Arnault, 68 ani, este fondatorul LVMH

Bernard Arnault, 68 ani, este fondatorul LVMH

Autor: Dan Grigore Ivan

17.10.2017, 00:03 163
Valoarea de piaţă a LVMH, cel mai mare holding de lux al lumii, cu branduri în portofoliu precum Louis Vuitton, Moët, Dom Perignon, Hennessy, Veuve Clicquot sau Sephora, a ajuns la 121 miliarde euro, cu 44% mai mult decât acum un an. Astfel, LVMH a detronat compania petrolieră Total, a cărei valoare de piaţă este de 115,7 miliarde euro, şi a devenit cel mai valoros emitent al pieţei de capital de la Paris.

De la începutul lui 2017, acţiunile LVMH figurează cu o creştere de peste 30%, în condiţiile în care indicele CAC 40, referinţa bursei de pe malurile Senei, are un avans de 10,3%.

În ultimii zece ani, perioadă prin care lumea a trecut printr-una dintre cele mai dure crize financiare ale istoriei, valoarea de piaţă a hol­dingului ce are în proprietate peste 70 de branduri de lux a crescut cu 160%, faţă de 63% cât reprezintă media avansului pieţei americane de capital.

Bernard Arnault, 68 ani, este fondatorul LVMH, compania care l-a făcut cel mai bogat om al Franţei, cu o avere de 60,5 miliarde dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO