Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Mercedes intră de mâine în ringul bursei de la Bucureşti

Autor: Roxana Pricop

21.11.2010, 23:54 28

Investitorii locali vor putea investi în acţiunile Daimler AG,producătorul automobilelor Mercedes, direct de la Bucureştiîncepând de mâine, 23 noiembrie, după ce conducerea Bursei deValori a aprobat introducerea la tranzacţionare a titlurilor pesistemul alternativ ATS.

Producătorul de automobile este listat în prezent la DeutscheBoerse şi Boerse Stuttgart sub simbolul DAI, ultimul preţ detranzacţionare fiind de 50,74 euro.

Pe piaţa locală, prima zi de tranzacţionare a acţiunilor Daimlerva fi 23 noiembrie, iar tranzacţiile se vor realiza în lei. BancaComercială Română va fi "market maker" pentru acţiunileDaimler.

Acestea vor putea fi tranzacţionate de un număr de 30 departicipanţi la sistemul de tranzacţionare al BVB, care au accesdin data de 23 noiembrie la ATS al BVB.

"Bursa de Valori Bucureşti (BVB) reuşeşte, în premieră, la 15ani de la prima tranzacţie, să ofere investitorilor acces direct,prin intermediul platformei proprii de tranzacţionare, la acţiunileunui emitent străin de renume internaţional, fără ca acesta să fielistat la BVB. Este un nou pas în alinierea BVB cu pieţeledezvoltate", a declarat Stere Farmache, preşedintele Bursei deValori Bucureşti.

Grupul Daimler este unul dintre cei mai mari producători autodin lume. În primele nouă luni ale anului, afacerile Daimler aucrescut însă cu 24%, la 71 mld. euro, grupul raportând un profitnet de 3,5 mld. euro. Pe Bursa de la Bucureşti nu este listat înprezent niciun producător auto, după ce Automobile Craiova,compania prin care Ford controlează uzina de la Craiova, a fostdelistată anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO