Burse - Fonduri mutuale

Actiunile mici au dublat banii in ultima luna

Actiunile mici au dublat banii in ultima luna
13.04.2010, 23:04 47

Actiunile companiilor mici sau nelichide de pe Bursa, precumFarmaceutica Remedia Deva (RMAH), Transilvania Constructii (COTR)sau Altur Slatina (ALT) au adus investitorilor castiguri de 70% inultima luna si jumatate, iar aproape in fiecare zi o noua actiune"decoleaza" cu cresteri de 15% pe zi.

"Investitorii imbraca titlurile intr-o aura miraculoasa, pentrucare gasesc fel si fel de explicatii si este suficient sa apara uncumparator mare care sa miste pretul in sus, dupa care apare masade speculatori care accelereaza cresterea", a declarat Mihai Chisu,broker in cadrul societatii de intermediere IFB Finwest.

Principala explicatie este faptul ca actiunile lichide si-au camatins potentialul de crestere pe termen scurt, astfel cainvestitorii scormonesc din nou dupa randamente ridicate, fiinddispusi sa-si asume riscuri mai mari. In urma cu un an, putini s-arfi uitat la actiuni precum Zimtub Zimnicea (ZIM) sau SiretulPascani (SRT), care au avut cresteri de 30% in ultimele zile, candSIF-urile aduceau profituri de 20-30% pe luna.

Daca unele cresteri, precum cea de 100% de la Aerostar Bacau(ARS), sunt justificate de rezultatele financiare si de stiripozitive (in cazul Aerostar, posibila participare la modernizareaavioanelor F-16 achizitionate de statul roman), altele sunt pur sisimplu miscari speculative, spun brokerii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO