Acţiunile Nuclearelectrica au atins un nou minim istoric

6 feb 2014 Autor: Andrei Chirileasa

Foto: Nuclearelectrica

Acţiunile producătorului de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN) au închis şedinţa de tranzacţionare de ieri la preţul de 9,75 de lei, în scădere cu 0,91% faţă de ziua precedentă. Cotaţia de ieri reprezintă un nou minim istoric înregistrat de acţiunile Nuclearelectrica de la listare, în luna octombrie 2013. Nuclearelectrica s-a listat la bursă în urma unei oferte publice iniţiale derulate în luna septembrie 2013 în care a vândut acţiuni la preţul de 11,2 lei. Micii investitori care au subscris în primele zile ale ofertei au beneficiat de un discount de 8% cumpărând acţiunile la 10,304 lei.

Nuclearelectrica a debutat pe bursă la preţul de 11,72 lei, însă în ultimele patru luni preţul a scăzut cu 16,8%, coborând sub nivelul minim din IPO. Astfel, investitorii care au cumpărat în ofertă şi nu au vândut pe bursă până acum înregistrează pierderi. Scăderea preţului acţiunilor ar putea determina noi vânzări, dar publicarea rezultatelor financiare pe 2013, la finalul lunii februarie, ar putea opri declinul, dacă societatea va confirma rezultatele bune din primele nouă luni ale anului trecut când a afişat un profit de 331 mil. lei. Nuclearelectrica are în prezent o capitalizare de 2,75 mld. lei (617 mil. euro).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.02.2014

 

Cuvinte cheie:
Nuclearelectrica
, actiuni
, bursăminim istoric

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide