Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Nuclearelectrica au urcat până la 11,64 lei la debutul pe bursă, cu 3,9% peste preţul din oferta iniţială

Acţiunile Nuclearelectrica au urcat până la 11,64 lei...
04.11.2013, 10:47 689

Acţiunile producătorului de energie electrică Nuclearelectrica (SNN) au debutat pe bursă în şedinţa de luni la preţul de 11,64 lei, cu 3,9% peste preţul din oferta publică iniţială (IPO) derulată de companie în vederea listării la bursă, de 11,2 lei.

După prima jumătate de oră, preţul s-a stabilizat în jurul nivelului de 11,5 lei. Tranzacţiile din prima jumătate de oră au fost de aproape 200.000 de lei.

În oferta publică iniţială, investitorii instituţionali au cumpărat acţiunile Nuclearelectrica la 11,2 lei, iar micii investitori, care au primit un discount de 8% în primele zile ale ofertei, au plătit un preţ de 10,3 lei/acţiune.

Acţiunile Nuclearlectrica au debutat pe bursă la o lună după finalizarea ofertei publice iniţiale prin care compania a vândut pe bursă 10% din acţiunile proprii pentru 63 de milioane de euro. Între timp, pe bursă s-au tranzacţionat drepturi de alocare pe acţiunile Nuclearelectrica, deoarece acţiunile nu erau încă disponibile, fiind necesară înregistrarea majorării de capital la Registrul Comerţului.

Drepturile de alocare Nuclearelectrica au debutat pe bursă pe 4 octombrie, când preţul a urcat până la un maxim de 11,92 lei şi au ieşit de la tranzacţionare pe 28 octombrie, când ultimul preţ a fost de 10,97 lei.

Faţă de ultimul preţ de tranzacţionare a drepturilor, acţiunile SNN au câştigat la 4,83% la debutul pe bursă.

La preţul de 11,5 lei, capitalizarea companiei este de 3,24 mld. lei (730 mil. euro). Nuclearelectrica este în prezent a patra cea mai valoroasă companie locală de pe bursă, după Petrom, Fondul Proprietatea şi BRD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO