Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile OMV Petrom scad cu 2% într-o zi din cauza declinului petrolului

Acţiunile OMV Petrom scad cu 2% într-o zi din cauza...

Autor: Dan Grigore Ivan

10.03.2017, 00:05 775
Preţul petrolului a scăzut pu­ternic două zile consecutive, co­taţia petrolului WTI ajungând chiar sub pragul de 50 dolari, cel mai mic nivel din noiembrie anul trecut, după ce industria şis­tului din Statele Unite a turat mo­toa­rele mult mai tare şi mai re­pede decât se aşteptau analiştii.
 
Reacţia de pe pieţele interna­ţionale s-a resimţit şi la Bucureşti, unde acţiunile companiei petro­liere OMV Petrom (SNP), cel mai va­loros emitent local de pe piaţa de capital de la Bucureşti, s-au de­pre­­­ciat cu peste 2%, pe fondul unor tranzacţii totale de peste 1 mi­­­­lion lei, la 0,295 lei.
 
Capitalizarea bursieră a OMV Petrom (SNP) a scăzut astfel sub pragul de 17 miliarde lei. În acest an, OMV Petrom (SNP) a fost unul dintre cele mai per­­for­­manţi emitenţi ce fac parte din constituenţa indicelui BET, re­fe­­rinţa bursei de la Bucureşti, după ce valoarea de piaţă a com­pa­­niei energetice a crescut cu peste 12%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO