Acţiunile OMV Petrom scad cu 2% într-o zi din cauza declinului petrolului

10 mar 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

Preţul petrolului a scăzut pu­ternic două zile consecutive, co­taţia petrolului WTI ajungând chiar sub pragul de 50 dolari, cel mai mic nivel din noiembrie anul trecut, după ce industria şis­tului din Statele Unite a turat mo­toa­rele mult mai tare şi mai re­pede decât se aşteptau analiştii.
 
Reacţia de pe pieţele interna­ţionale s-a resimţit şi la Bucureşti, unde acţiunile companiei petro­liere OMV Petrom (SNP), cel mai va­loros emitent local de pe piaţa de capital de la Bucureşti, s-au de­pre­­­ciat cu peste 2%, pe fondul unor tranzacţii totale de peste 1 mi­­­­lion lei, la 0,295 lei.
 
Capitalizarea bursieră a OMV Petrom (SNP) a scăzut astfel sub pragul de 17 miliarde lei. În acest an, OMV Petrom (SNP) a fost unul dintre cele mai per­­for­­manţi emitenţi ce fac parte din constituenţa indicelui BET, re­fe­­rinţa bursei de la Bucureşti, după ce valoarea de piaţă a com­pa­­niei energetice a crescut cu peste 12%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.03.2017

 

Cuvinte cheie:
OMV
, scadere
, petrol
, petrom
, omv petrom
, actiuni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide