Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Petrom au sărit cu 3,4% pe bursă şi au atins cel mai înalt nivel din luna ianuarie

Acţiunile Petrom au sărit cu 3,4% pe bursă şi au...

Autor: Adrian Cojocar

24.06.2014, 18:44 599

Titlurile OMV Petrom (SNP) au închis şedinţa de tranzacţionare de astăzi cu un avans de 3,4%, până la un preţ de 0,4701 lei/acţiune, cotaţie pe care nu a mai atins-o din luna ianuarie a acestui an.

Evoluţia vine în contextul în care investitorii se temeau de o posibilă vânzare din partea Fondului Proprietatea care să afecteze preţul acţiunilor Petrom, vehiculată de mai multe luni de zile şi anunţată şi de reprezentanţii fondului, dar care nu a mai avut loc până la urmă.

Fondul Proprietatea s-a orientat în schimb spre vânzarea de acţiuni Romgaz, unde a cedat recent un pachet de 5% din companie.

Acţiunile Petrom au atins maximul anului, de 0,485 lei/titlu la finele lunii ianuarie, pentru ca apoi să scadă în contextul conflictelor din regiune dintre Rusia şi Ucraina, precum şi taxelor pe benzină şi motorină impuse de guvern începând cu luna aprilie.

Ieri mai multe acţiuni de pe piaţă au consemnat creşteri importante, titlurile Transelectrica urcând cu 3,9%, cele ale Transgaz au adăugat 1,4%, iar SIF-urile au plusat cu până la 2,2%.

O posibilă explicaţie pentru aceste avansuri ar putea fi faptul că oferta Electrica, care a monopolizat banii investitorilor în ultima săptămână, se apropie de sfârşit, iar o parte din bani se reîntorc în piaţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO