Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Prebet Aiud, plus 10% după avizul de cotare la bursă

Acţiunile Prebet Aiud, plus 10% după avizul de cotare...

Autor: Roxana Pricop

25.09.2015, 00:04 503

Acţiunile producătorului de prefa­bri­cate Prebet Aiud (PREB) au urcat cu 10% în şedinţa de ieri până la o cotaţie de 0,244 lei/titlu, investitorii reacţionând la anunţul făcut de companie că a primit avizul ASF de a se transfera pe piaţa principală a bursei.

În prezent, acţiunile PREB se tran­zac­ţionează pe piaţa RASDAQ. Acţio­narii producătorului au aprobat la înce­pu­tul acestui an transferul la cota bursei, în contextul desfiinţării pieţei RASDAQ. Compania are o capitalizare bur­sieră de circa 11 mil. lei.

În prezent, ac­ţio­nariatul Prebet este format din Li­viu Hagea (30,8%), aso­ciaţia salariaţilor (16%), restul de 53% din titluri fiind în po­sesia altor investitori de la bursă. Com­pania a încheiat anul trecut cu afaceri de 25,4 milioane de lei, în scă­de­re cu 6% faţă de 2013. Pe fondul unor chel­tuieli generate de restructurări de per­sonal şi plata de salarii com­pen­sa­torii, firma a trecut pe pierderi anul tre­cut, cu un rezultat negativ de 327.000 de lei, faţă de un plus de 302.000 de lei din anul anterior. Prebet va fi al patrulea transfer la cota bursei în acest an, după Albalact, IAR Braşov şi Mecanică Fină. Fondu­rile de pensii private pot investi în com­panii lis­tate doar pe pieţele regle­mentate, aşa cum este piaţa principală a bursei de la Bu­cureşti. Piaţa RASDAQ are un statut incert.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO