Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile RBS scad cu până la 4% după ce banca britanică nu a trecut testul de stres al Băncii Angliei

Acţiunile RBS scad cu până la 4% după ce banca...

Autor: Dan Grigore Ivan

01.12.2016, 00:03 96

Acţiunile Royal Bank of Scotland (RBS), deţinută în proporţie de 73% de stat, au scăzut cu 4% ca urmare a anunţului că banca trebuie să strângă 2,5 miliarde euro după ce nu a trecut testul stres al băncii centrale engleze.

Testul a vizat şapte mari bănci (RBS, Barclays, Standard Chartered, HSBC, Lloyds, Santander UK şi Nationwide Building) şi a înscenat o recesiune puternică ce s-ar putea abate asupra economiei britanice, acompaniată de o criză imobiliară, însă nu a luat în calcul potenţialele efecte ale înfăptuirii Brexit-ului.

RBS se confruntă, ca majoritatea băncilor, cu o profitabilitate scăzută ca urmare a presiunii dobâznilor la minime istorice, dar şi cu posibile amenzi din partea autorităţilor americane după faptele petrecute în preajma crizei din 2008. Banca a avut pierderi de 1,6 mld. lire sterline în 2015, după ce în anul precedent pierederea era de 2,7 mld. lire sterline. Capitalizarea băncii este de 22 mld. lire sterline după ce de la începutul acestui an valoarea de piaţă a scăzut cu 35%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO