Acţiunile SIF Banat-Crişana cad cu peste 4% pe bursă

24 feb 2014 Autor: Adrian Cojocar

Titlurile SIF Banat-Crişana înregistrau în debutul şedinţei de astăzi un declin de 4,1% pe cel mai mare rulaj din piaţă, de 358.000 de lei, după ce Consiliul de Administraţie al companiei a propus anterior nedistribuirea profitului obţinut anul trecut de SIF către acţionari pentru al doilea an consecutiv.

SIF-ul, condus în prezent de Dragoş Bâlteanu, a achiziţionat săptămâna trecută un pachet de 5% din acţiunile SIF Muntenia. În aceeaşi şedinţă s-a mai transferat un pachet de 4,3% din acţiunile SIF Moldova, însă până în prezent nu se cunoaşte dacă SIF Banat-Crişana este în spatele achiziţiei.

În octombrie anul trecut conducerea SIF Banat-Crişana a decis să reducă capitalul social cu 10% şi să distribuie banii către acţionari, însă nu a fost aprobată de către ASF pentru că trebuia aprobată şi de către acţionari în Adunarea generală extraordinară. SIF-ul ar trebui astfel să strângă cvorumul necesar pentru a lua o asemenea decizie.
 

 

Cuvinte cheie:
sif
, actiuni
, bursa

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide