Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile SIF Oltenia cresc cu 9% într-o săptămână. Viitorul board decide vânzarea sau nu a acţiunilor de la BCR

Acţiunile SIF Oltenia cresc cu 9% într-o săptămână....

Autor: Dan Grigore Ivan

22.03.2017, 00:05 1429
Acţiunile SIF Oltenia (SIF 5), sin­gura dintre cele cinci societăţi care este acţionară la cea mai mare bancă ro­mânescă, BCR, au crescut cu 9% în ultima săptămână, pe fondul unor tran­zacţii de 46 milioane de lei, echivalentul a 79% din valoarea tran­zacţionată de la înce­putul acestui an. Spre comparaţie, va­loa­rea tran­zacţionată a tuturor celor­lalte patru SIF-uri a fost de 7 milioane lei în aceeaşi perioadă.
 
Acţionarii SIF Oltenia urmează să aleagă un nou consiliu de ad­ministraţie în cadrul AGA din 4 aprilie. „Consiliul SIF Oltenia va putea decide dacă SIF Oltenia îşi va lichida sau nu poziţia deţinută la BCR, poziţie evaluată în portofoliul SIF-ului la aproximativ 426,5 milioane lei“, se arată într-un raport al Puls Capital.
 
Aproximativ 40 de milioane de lei din totalul tranzacţiilor pe SIF5 s-au făcut în şedinţa de vineri, prin intermediul unor dealuri realizate la un preţ cu 7,34% peste cel din piaţă.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO