Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Sphera Group (Pizza Hut şi KFC) închid prima zi de la bursă cu un plus de 16% faţă de preţul din ofertă

Acţiunile Sphera Group (Pizza Hut şi KFC) închid prima...

Autor: Liviu Popescu

10.11.2017, 00:07 1654

Acţiunile Sphera Group (SFG), companie care deţine dreptul de a administra restaurante sub brandul KFC şi operează francizele Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell în România, au închis ieri prima şedinţă de tranzacţionare la bursa românească la 33,6 lei, în creştere cu 16% faţă de preţul din ofertă.

Spre comparaţie, Digi Communications, listat în luna mai, închisese prima zi de tranzacţionare cu plus 11% pentru cei care au subscris cu discount şi de 3% fără discount. Transilvania Broker, listată în urmă cu câteva zile, a închis uşor sub preţul din ofertă într-un context bursier marcat de scăderi.

„Este cea mai mare listare pe segmentul de acţiuni realizată la BVB în a doua jumătate a acestui an şi a cincea listare din ultimele 12 luni“, spune Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB.

Niciunul din cei doi acţionari vânzători - antreprenorii Lucian Vlad şi Nicolae Badea - nu a fost prezent ieri la BVB. Lucian Vlad a încasat de pe urma tranzacţiei de listare a Sphera circa 250 mil. lei, iar Nicolae Badea circa 34 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO