Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Tesla trec printr-o perioadă grea după ce compania a publicat o pierdere mai mare decât cea aşteptată

Acţiunile Tesla trec printr-o perioadă grea după ce...

Autor: Dan Grigore Ivan

03.11.2017, 00:00 299

Acţiunile producătorului american de maşini electrice Tesla au scăzut cu 6,5% pe piaţa de capital americană, după ce compania a raportat o pierdere de 1,4 miliarde dolari pe trimestrul III. Cu toate acestea, de la începutul acestui an, valoarea de piaţă a companiei a crescut cu aproximativ 50%, de peste trei ori mai mult decât indicele S & P 500. Marea problemă a Tesla o reprezintă capacitatea de producţie, scrie presa internaţională. Marele pariu la care s-a înhămat Tesla se referă la posibilitatea companiei din Silicon Valley de a produce un număr semnificativ de maşini Model 3, ţinând costurile sub control, capitol la care în trecut Tesla a mai avut de lucrat de la fondarea sa în 2003 şi până în prezent.

Tehnicile de producţie şi strategia Tesla se diferenţiează de cele ale companiilor cu vechime din Detroit şi ar putea reprezenta un punct de inflexiune pentru întreaga industrie americană, europeană şi japoneză dacă se va dovedi un succes. Tesla se bazează în efortul său într-o măsură mai mare pe roboţi şi pe un lanţ de producţie diferit. Mai mult, Tesla se pregăteşte să intre pe o piaţă definită de mult mai multă concurenţă şi să devină uşor-uşor un producător auto tradiţional. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO