Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Unilever s-au prăbuşit după ce Kraft a retras oferta de 143 de miliarde dolari

Acţiunile Unilever s-au prăbuşit după ce Kraft a...

Autor: Ştefan Stan

20.02.2017, 12:32 918

Acţiunile Unilever s-au prăbuşit cu aproape 8% în dimineaţa şedinţei de tranzacţionare din Londra după ce Kraft Heinz şi-a retras mega-oferta de preluare de 143 de miliarde de dolari, scrie Bloomberg.

Kraft a făcut o ofertă surpriză pentru Unilever de a construi un mamut global în piaţa FMCG, care a fost respinsă vineri de către Unilever, producătorul ceaiului Lipton şi al săpunurilor Dove.

Kraft şi-a retras oferta pentru că a simţit că este prea dificil să negocieze în urma dezvăluirii publice a ofertei la atât de puţin timp după ce a abordat Unilever, potrivit unor surse citate de Reuters.

Kraft nu se aştepta la o rezistenţă atât de puternică din partea Unilever. Unele îngrijorări cheie ridicate în timpul negocierilor au fost legate de o potenţială problemă din partea guvernului britanic, precum şi a diferenţelor între culturile şi modelele de afacere a celor două companii.

”Interesul Kraft a fost făcut public în stadii extrem de incipiente. Intenţia noastră era să continuăm o discuţie amicală, dar se pare că Unilever a fost foarte clară că nu vrea o tranzacţie. Este cel mai bine să ne retragem rapid astfel ca ambele companii să se poată concentra independent pe planurile de a genera valoare”, a spus purtătorul de cuvânt al Kraft.

Kraft a fost forţată vineri să facă publică oferta, pentru a se alinia reglementărilor Marii Britanii cu privire la fuziuni şi achiziţii, după ce zvonurile legate de Unilever au ajuns la brokeri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO