Burse - Fonduri mutuale

Activele de refugiu au crescut ieri pe fondul tensiunilor din peninsula coreeană

Activele de refugiu au crescut ieri pe fondul tensiunilor...

Autor: Dan Grigore Ivan

11.08.2017, 00:00 266

Marii indici burseri au afişat ieri unele dintre cel mai semnificative scăderi de la începutul acestui an, pe fondul anxietăţii tot mai mari cu privire la tensiunile politico-militare din zona peninsulei coreene. 

Indicele VIX, ce măsoară volatilitatea din piaţă, a crescut până la cel mai înalt nivel de la jumătatea lunii mai şi până în prezent. Pe bursa americană, cele mai afectate de valul de scăderi au fost sectoarele companiilor tehnologice şi financiare, care au înregistrat scăderi de peste 1%, în condiţiile în care indicele S & P a coborât cu 0,8%.

Activele de refugiu au devenit mai căutate de investitori. Cotaţia aurului a cresut cu peste 1%, în vreme ce yenul japonez s-a apreciat cu 0,6% în faţa dolarului american. Indicele KOSPI, referinţa bursei din Seoul, a scăzut ieri cu 0,38%, afişând de la începutul acestui an un avans de 16,43%, peste cel al indicelui nipon Nikkei 225 (3,35%) sau Shanghai (5%).

În Spania, indicele spaniol IBEX 35 a coborât cu 1,68%, în vreme ce indicele bursei londoneze FTSE 100 a scăzut cu 1,44%. Referinţa pieţei de capital de la Frankfurt a scăzut cu 1,2%, în vreme ce la Paris deprecierea a fost de 0,59%. În regiune, indicele BET a înregistrat a doua şedinţă consecutivă de scăderi, după ce a coborât cu 0,76%, iar la Varşovia, indicele WIG 20 s-a depreciate cu 1,06%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO