Burse - Fonduri mutuale

Actualul preşedinte, fostul şi şeful brokerilor se duelează pentru cârma unei burse care se scufundă

Actualul preşedinte, fostul şi şeful brokerilor se...

Autor: Roxana Pricop

26.11.2015, 00:00 287

Din 40 de persoane care aspiră la conducerea Bursei de Valori Bucureşti s-au concretizat doar 16 candidaturi pentru cele nouă locuri disponibile în consiliul de administraţie, cea mai redusă concurenţă din istoria bursei. Brokerii mici cer vot cumulativ pentru a se asigura că prind un loc.

Unele persoane s-au retras pentru că în urma negocierilor din culise nu au reuşit să obţină sprijinul SIF-urilor, care controlează 21% din capitalul BVB. În timp ce din partea conducătorilor SIF-urilor s-a concretizat o singură can­di­da­tură (Claudiu Doroş) pentru că Auto­ritatea de Supraveghere Finan­ciară s-a răzgândit pe ultima sută de metri şi nu a mai anulat până pe 23 noiem­brie, când expira termenul limită pentru depu­ne­rea candidaturilor, dis­pu­­nerea de mă­suri ce împiedică un con­du­cător de com­­panie listată să fie şi mem­bru în con­du­cerea bursei. Numele lui Bogdan Drăgoi, preşedintele SIF Banat-Cri­şana, a fost vehiculat pentru o can­di­datură la funcţia de preşedinte al BVB.

„În acest moment nu sunt incompatibil, pentru că nu am fost ales. Consider însă că dispunerea de măsuri dată de fostul CNVM limitează dreptul unui acţionar de a-şi impune reprezentantul în conducerea unei companii chiar dacă respectivul candidat îndeplineşte toate calificările profesionale necesare“, a spus Claudiu Doroş, vicepreşedintele SIF Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO