Burse - Fonduri mutuale

Adrian Andrici a cumpărat acţiuni de 2 mil.lei la SIF Muntenia. Reîncepe revoluţia?

Adrian Andrici a cumpărat acţiuni de 2 mil.lei la SIF...

Autor: Roxana Pricop

07.01.2013, 18:27 2288

Adrian Andrici, investitor pe bursă şi membru în Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor (CRA) la SIF Muntenia (SIF4), a cumpărat acţiuni în valoare de 1,9 milioane de lei la SIF Muntenia. Achiziţiile au avut loc în şedinţa din 4 ianuarie când investitorul a cumpărat un pachet de 1,724 milioane de acţiuni la un preţ de 0,811 lei/acţiune, şi în şedinţa de azi, 7 ianuarie, când a cumpărat un pachet de 634.000 de acţiuni la un preţ de 0,8247/unitate.

Andrici face parte din grupul acţionarilor revoluţionari care alături de omul de afaceri Gheorghe Iaciu  au răsturnat vechiul Consiliu susţinut de administratorul SIF-ului, societatea SAI Muntenia Invest, în cadrul unei Adunări Generale a Acţionarilor maraton de peste 32 de ore care a avut loc în iulie. Schimbarea din iulie nu a fost suficientă grupului de acţionari revoluţionari pentru că un grup de persoane fizice a contestat AGA din iulie în instanţă. Tribunalul Bucureşti a decis în toamna anului trecut suspendarea deciziilor AGA din iulie prin care fusese ales noul CRA iar această decizie a încurcat şi mai mult lucrurile.

Administratorul SIF Muntenia, societatea Muntenia Invest, a interpretat că această decizie repune în funcţie vechiul CRA care-i era favorabil, în timp ce noul CRA a fost nevoit să iniţieze noi procese şi nu şi-a mai putut continua demersul de revocare a administratorului.

Lupta de uzură dintre cele două părţi se va tranşa cel mai probabil după ce instanţele de judecată vor emite decizii definitive care vor arăta dacă hotărârile AGA din iulie sunt sau nu legale. În acest timp, tabara acţionarilor revoluţionari îşi consolidează poziţiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO