Burse - Fonduri mutuale

Adrian Victor Prodan, cercetat în dosarul SIF-urilor, şi-a dat demisia din conducerea SIF Muntenia

Adrian Victor Prodan, cercetat în dosarul SIF-urilor,...

Autor: Roxana Pricop

11.12.2014, 18:40 519

SIF Muntenia (SIF4) a anunţat în această seară pe bursă că Adrian Victor Prodan şi-a dat demisia din funcţia de membru al Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor.

Demisia are după ce miercuri instanţa a decis cercetarea sa sub control judiciar în dosarul în care mai multe persoane sunt suspectate că ar fi delapidat cu 60 milioane de lei SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia şi că ar fi manipulat piaţa de capital.

Cercetat sub control judiciar în acelaşi dosar este şi avocatul Nicolae Mergeani, membru în Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia, şi Stere Gardan, broker la Swiss Capital.

Preşedintele SIF Banat-Crişana, Dragoş Bîlteanu, şi Najib El Lakis, membru în Consiliul de Administraţie al societăţii, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. În această dimineaţă, Autoritatea de Supraveghere Financiară le-a retras celor doi avizele de administratori la SIF1.

Acţiunile SIF4 au închis şedinţa de tranzacţionare de azi în scădere cu 0,8% până la un preţ de 0,91 lei/titlu. Societatea are o capitalizare bursieră de 740 milioane de lei. Acţiunile SIF Banat-Crişana sunt suspendate de la tranzacţionare de patru zile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO