Burse - Fonduri mutuale

Afaceri mai mici la Compa Sibiu pe relaţia cu Delphi

Afaceri mai mici la Compa Sibiu pe relaţia cu Delphi

Autor: Adrian Cojocar

16.05.2014, 00:04 799
Producătorul de componente auto Compa Sibiu (CMP), controlat de salariaţi, a obţinut în perioda ianuarie - martie din acest an o cifră de afaceri de 110,6 mil. lei, mai mică cu circa 6% faţă de intervalul similar din 2013. Ca urmare, profitul net al companiei s-a redus cu 7,3%, la 7,3 mil. lei.
 
Conducerea companiei spune că scăderea era prevăzută în bugetul pentru acest an.
 
„Influenţa majoră în reducerea cifrei de afaceri în ansamblul Compa o reprezintă reducerea semnificativă a comenzilor pe primul trimestru la reperul corp injector fabricat pentru firma Delphi. Reducerea comenzilor de la partenerul Delphi a fost resimţită într-un mod pregnant în anul 2013, iar trendul reducerii acestor comenzi a continuat şi în trimestrul I 2014. În cursul trimestrului I 2014 a început fabricaţia de componente pentru sisteme de injecţie în cadrul proiectului de colaborare cu firma Bosch, care se va dezvolta treptat pe măsura achiziţiei de maşini şi echipamente performante şi care va atinge la maturitate o cifră de afaceri de peste 10 mil. euro/an. A crescut într-un mod spectaculos, în această perioadă, volumul cererilor de componente mecanosudate pentru partenerul francez Haulotte şi va continua să crească şi în trimestrele următoare din anul 2014“, spun reprezentanţii companiei în raportul trimestrial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO