Burse - Fonduri mutuale

Afacerile Prodlacta au crescut cu 57% în primul semestru

Afacerile Prodlacta au crescut cu 57% în primul semestru

Autor: Ioana Tudor

04.09.2014, 00:05 262
Producătorul de lactate Prodlacta din Braşov (sim­bol bursier PRAE), controlat de omul de afaceri moldovean Vla­dimir Jardan, a încheiat primul semestru cu afaceri de 18,1 mi­l. lei (4,1 mil. euro), în creştere cu 57% faţă de ru­lajul obţinut în perioada similară a anului trecut, graţie creş­terii veniturilor din vânzarea produselor finite. Compania şi-a redus uşor pier­de­rile, care se plasează la puţin peste 4 mi­lioane de lei (900.000 euro).
 
Prodlacta a raportat venituri totale de 21,7 mil. lei pentru pri­ma jumătate a anului, în urcare cu 65% faţă de primele şase luni ale anului trecut, şi cheltuieli de 25,7 mil. lei, cu aproa­pe 50% mai mari. Cea mai mare pondere în cheltuielile to­tale o au cheltuielile cu materiile prime. Acestea au crescut cu 73% în primul semestru, la aproape 15 mil. lei.
 
Unul dintre obiectivele conducerii Prodlacta este creş­te­rea cifrei de afaceri la circa 20 mil. euro până în anul 2015, prin încheierea de contracte cu toate lanţurile de magazine din ţară şi prin creşterea capacităţii de producţie. Totodată, compa­nia are în plan crearea unei re­ţe­­le proprii de distribuţie naţio­na­lă pentru comerţul tradiţio­nal şi lansarea de noi produse.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO