Burse - Fonduri mutuale

Afacerile şi profitul net al Petrom au scăzut cu 4% în primul trimestru

Afacerile şi profitul net al Petrom au scăzut cu 4% în...

Autor: Roxana Petrescu

14.05.2013, 21:55 397

Petrom, singurul producător de petrol local, a raportat în primul trimestru vânzări şi profit mai mici cu 4% faţă de perioada similară a anului trecut după ce a marcat scăderi pe aproape toate segmentele importante de business, dar şi costuri mai mari cu explorările în Marea Neagră.

Compania a înregistrat vânzări de 5,7 miliarde de lei (1,3 miliarde de euro) şi un profit net de 1,3 miliarde de lei (296 de milioane de euro).

„În primul trimestru din 2013 am continuat să avem o performanţă financiară şi operaţională bună, ce reflecată un nivel în continuare ridicat al preţului ţiţeiului şi un mediu macroeconomic local relativ stabil“, a declarat Mariana Gheorghe, directorul general executiv al Petrom.

Pe bursă, acţiunile Petrom au fost aproape inexistente ieri, cel puţin în prima parte a şedinţei de tranzacţionare. Astfel, până la ora 14:20, s-au realizat doar 11 tranzacţii cu acţiuni Petrom, în valoare de 3.800 de lei. Preţul acţiunilor a scăzut cu 2,16% până la închiderea zilei de tranzacţionare, iar capitalizarea a fost de 5,8 mld. euro.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO