Burse - Fonduri mutuale

Albalact este la un pas de transferul pe bursă

Albalact este la un pas de transferul pe bursă

Autor: Roxana Pricop

22.05.2015, 00:02 371
Procesatorul de lactate Albalact (simbol bursier ALBZ), cu o capitalizare de 117,5 milioane de lei şi controlat de antreprenorul Raul Ciurtin, a anunţat ieri pe bursă că a primit avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru prospectul de admitere pe piaţa reglementată a bursei de la Bucureşti.

Prospectul este un document de 258 de pagini care prezintă detaliat activitatea companiei, obiectivele firmei şi ris­curile la care se expun investi­torii care vor cumpăra acţiuni la Albalact. Acţiunile ALBZ se tran­zac­ţionează acum pe piaţa RASDAQ, ce urmează a se des­fiin­ţa în octombrie. Aprobarea pros­pectului este un pas necesar în trans­ferul pe piaţa principală, ur­mă­torul este obţinerea acor­dului Bursei. În acest an, compania esti­mează o creştere a afacerilor de 7% faţă de anul 2014, urmărind să de­păşească cifra de 500 mil. lei. Albalact a încheiat anul trecut cu un plus la afaceri de 12%, până la cifra de 475 mil. lei.

Raul Ciurtin controlează circa 41% din capital prin intermediul a două vehicule înregistrate în Cipru. Fondul de private equity RC2 deţine 25,4% din capital, iar restul de 32% este deţinut de investitori la bursă. Acţiunile ALBZ au crescut cu circa 1% în şedinţa de ieri până la o cotaţie de 0,274 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO