Burse - Fonduri mutuale

Albalact se retrage în data de 18 aprilie de pe piaţa de capital de la Bucureşti

Albalact se retrage în data de 18 aprilie de pe piaţa...

Autor: Dan Grigore Ivan

12.04.2017, 17:57 708

Albalact (ALBZ), cea mai mare companie de lactate din România, se retrage din 18 aprilie de pe piaţa de capital de la Bucureşti, iar în felul acesta se încheie şi ultimul capitol din preluarea de către Lactalis a companiei controlate până de curând de omul de afaceri Raul Ciurtin. Acţiunile ALBZ erau suspendate de la tranzacţionare din data de 23 noiembrie 2016, iar compania avea o capitalizare buriseră de 339,4 milioane lei.

Gigantul Lactalis, companie franceză cu încasări de aproximativ 17 miliarde euro şi 61.000 angajaţi, a primit avizul pentru preluarea Albalact în luna iulie a anului trecut. Ca urmare, grupul francez a făcut anunţul de preluare voluntară a unui număr de 636,3 milioane de acţiuni, reprezentând 97,49% din capitalul social al Albalact, companie ce are în portofoliu mărci precum Zuzu, Fulga sau Rarăul.

“Acţionarii care nu şi-au încasat contravaloarea acţiunilor pe care le deţin la Societatea ALBALACT S.A Alba vor putea oricând solicita contravaloarea acestora la preţul de 0,5252 lei/acţiune, sumele urmând a fi menţinute în contul colector deschis de B.S.A INTERNATIONAL în favoarea acestor la BRD GROUPE SOCIETE GENERALE S.A” se arată în anunţul de pe bursă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO