Burse - Fonduri mutuale

Albalact şi-a majorat vânzările cu 33% în primul semestru

Albalact şi-a majorat vânzările cu 33% în primul semestru

Autor: Adrian Ionut Cojocar

05.08.2011, 00:02 645

Afacerile Albalact Alba Iulia (ALBZ), al treilea cel mai mareprodu­cător local de lactate, s-au majorat în pri­mul semestru cu32,6% faţă de perioada similară a anului precedent şi au ajuns la165,9 mil. lei (23,5 mil. euro). Ritmul de creştere al vânzărilorAlbalact a fost asemănător în primele trei luni, respectiv de30%.

Profitul nel al companiei s-a redus în aceeaşi perioadă cu 6%,la 2,26 mil. lei, în contextul eforturilor de majorare a cotei depiaţă, potrivit conducerii societăţii.

"Nu putem spune că piaţa a cunoscut o îmbunătăţire importantă înceea ce priveşte consumul şi puterea de cum­părare, criza semenţine, dar com­pa­nia noastră şi-a urmat planurile pen­trucreşterea businessului. Dacă puterea de cumpărare continuă săscadă, ne vom gândi să ajustăm creşterea, ca să men­ţinemprofitabilitatea", a declarat Raul Ciurtin, directorul general şiprincipalul acţionar al Albalact Alba Iulia.

Compania a anunţat că anul acesta va finaliza investiţiile înfabrica din Oiejdea pentru extinderea capacităţii de producţie,precum şi pe cea a fabricii Rarăul din Câmpulung Moldovenesc.

Titlurile Albalact stagnau pe par­cursul şedinţei de ieri la unpreţ de 0,2185 lei/unitate, nivel la care capitalizarea companieieste de 34 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO