​Albalact spune că acţiunile răscumpărate vor fi anulate

9 feb 2014 Autor: Adrian Cojocar

Reprezentanţii producătorul de lactate Albalact Alba Iulia (ALBZ), controlat de omul de afaceri Raul Ciurtin, spun că acţiunile răscumpărate de societate în cadrul ofertei publice care va avea loc în perioada 11 februarie – 3 martie, vor fi anulate, iar capitalul social al companiei va fi redus în consecinţă cu valoarea acestora.

Albalact intenţionează să achiziţioneze în cadrul ofertei un pachet de 3% din acţiuni şi mai deţine de asemenea circa 0,42% din acţiuni ca urmare a achiziţiilor realizate direct de pe bursă la finele anului trecut.

Oferta se ridică la 3,1 mil. lei şi se va derula la un preţ de 0,159 lei/acţiune, cu 6% peste cotaţia anterioară anunţării ofertei, de 0,15 lei/unitate. Dacă oferta va avea succes Albalact ar putea ajunge să deţină 3,42% din propriile acţiuni. Anularea acţiunilor va avea impact pozitiv asupra indicatorilor de evaluare ai companiei pentru că profitul şi afacerile societăţii se va împărţi la un număr mai mic de acţiuni şi acţionari. 

 

Cuvinte cheie:
Albalact
, actiuni
, rascumparare
,

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide