Burse - Fonduri mutuale

Albalact vine la cota bursei, unde „joacă“ fondurile de pensii cu active de 21 mld. lei

Raul Ciurtin, preşedintele şi directorul general al Albalact

Raul Ciurtin, preşedintele şi directorul general al Albalact

Autor: Radu Bostan

25.05.2015, 00:05 522
Mutarea de pe RASDAQ pe piaţa regle­mentată va pune acţiunile producătorului de lactate Albalact (simbol bursier ALBZ) în coli­matorul inves­tito­rilor instituţionali pre­cum fon­durile de pensii, dornice de „mar­fă nouă“ după mai mulţi ani în care şi-au putut plasa banii doar în companii din ener­gie şi în bănci.
 
Albalact a anunţat săp­tămâna trecută că Auto­ritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a aprobat prospectul de listare pe piaţa reglementată. Firma controlată de antreprenorul Raul Ciurtin va păşi astfel pe urmele altor aşa-numite „ex-rasdace“ care au ajuns în atenţia unei noi categorii de inves­titori după ce s-au transferat de pe RASDAQ la cota bursei. Acţiuni ale Ropharma (RPH) şi Electromagnetica (ELMA) au fost cum­părate de fondurile de pensii, în timp ce titlurile Conpet (COTE) au ajuns în porto­foliul fondului suveran al Norvegiei şi al unor fonduri mici din peninsula scandinavă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO