Burse - Fonduri mutuale

Aliatii lui Prunea care detin 10% din Broker cer schimbarea CA

30.03.2009, 19:31 16

Un numar de 39 de actionari ai firmei de intermediere Broker Cluj (BRK) care detin impreuna circa 10% din capitalul societatii cer revocarea Consiliului de Administratie (CA) si alegererea de noi administratori pe baza votului cumulativ, potrivit anuntului societatii publicat pe site-ul Bursei.

Cererea vine dupa ce membrii CA au decis la finele saptamanii trecute revocarea lui Petru Prunea din functia de presedinte al Broker Cluj, pozitie in care a fost ales Anton Ionescu, care a fost pentru o scurta perioada de timp ministru al transporturilor in guvernarea Ciorbea, si este totodata unul dintre principalii actionari ai Broker, o detinere de 4,16% din actiuni.
"Toti cei patru membri ai CA au fost pentru revocarea mea din functie. Avem inscrisuri care atesta faptul ca actionari reprezentand 22% din capitalul social actioneaza concertat si au luat aceeasi pozitie in diferite probleme si pe langa CA", spune Petru Prunea, care in prezent detine functia de director general si membru in CA al Broker Cluj.
Prunea detine circa 3,5% din actiunile Broker si conduce societatea de la infiintarea acesteia din 1994, fiind totodata unul dintre fondatorii companiei si cel care a gandit dezvoltarea acesteia si listarea firmei pe Bursa in 2005.
Din grupul care a dorit schimbarea lui Petru Prunea din functia de presedinte se numara si firma Intervalco SA, reprezentat in CA de Martin Miron, firma care este cel mai mare actionar persoana juridica a Broker Cluj, cu 6,18% din actiuni.
Pentru demiterea lui Prunea au fost si noul presedinte al firmei, Anton Ionescu, precum si Valentin Carstea si Vasile Pop, care sunt printre cei mai mari actionari ai firmei de intermediere si care detin 1,48% si respectiv 1,25% din capitalul societatii.
Demiterea lui Prunea a fost justificata de catre ceilalti membrii ai CA prin faptul ca acesta nu ar fi luat masuri prompte la primele semne privind o posibila frauda la sucursala din Deva a firmei de intermediere.
Acestia i-au mai imputat fostului presedinte al Broker ca detine multiple functii, fiind profesor universitar la mai multe universitati si membru in CA al mai multor firme, fapt pentru care nu ar dispune de suficient timp pentru activitatea societatii.
Titlurile Broker inregistrau spre inchiderea sedintei de ieri o scadere de 13,45%, pana la un pret de 0,103 lei/actiune, nivel la care capitalizarea companiei este de 7,1 mil. euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO