Burse - Fonduri mutuale

Alro: Există un român care deţine o mină de diamante în Sierra Leone

Alro: Există un român care deţine o mină de diamante în Sierra Leone

Autor: Adrian Cojocar

07.03.2011, 14:27 353

Conducerea Alro Slatina, care deţine în Sierra Leone mai multemine de bauxită pe care le exploatează, spune că un român deţine omină de diamante la doar 30 km distanţă unde lucrează inclusivromâni.

Sierra Leone este un stat din vestul Africii recunoscut pentruresursele de diamante, oxid de titan şi bauxită.

"Pentru informaţiile dumneavostră există o mină de diamante înSierra Leone deţinută de un român. Nu ştiu cine este proprietarul,mi-au spus şi mie colegii de acolo care au aflat de la localniciidin zonă. Mina de diamante este situată la 30 km de noi, daraccesul este foarte greu pentru că trebuie să treci printr-o zonămuntoasă şi prin junglă", a declarat Gheorghe Dobra, directorulgeneral al Alro Slatina.

Producătorul de alumină Alum Tulcea (BBGA), deţinut de Alro, aanunţat recent că vrea să se împrumute cu 25 mil. dolari de laRaiffeisen România pentru a finanţa parţial achiziţia minelor debauxită din Siera Leone ale grupului care sunt deţinute de firmaGlobal Aluminium Limited, înregistrată în insulele VirgineBritanice.

Sierra Leone este o ţară cunoscută pentru condiţiile grele detrai, în ciuda faptului că este o sursă importantă pentrudiamantele vândute în întreaga lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO