Burse - Fonduri mutuale

Alro Slatina vrea credite de 200 mil. dolari pentru investiţii şi refinanţarea datoriilor vechi

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Radu Bostan

09.06.2015, 00:04 479

Producătorul de aluminiu Alro Slatina (simbol bursier ALR) va contracta facilităţi de credite în valoare totală de peste 200 milioane de dolari pentru a-şi refinanţa împrumuturi mai vechi, dar şi pentru a obţine fonduri pentru investiţii.

Compania, controlată de grupul Vimetco, avea la sfârşitul anului trecut datorii financiare de 741 milioane de lei, din care 678 milioane de lei reprezentau împrumuturi scadente în mai puţin de un an.

Alro doreşte astfel să obţină de la un sindicat de bănci un credit revolving cu o valoare maximă de până la 120 milioane de dolari (480 mil. lei) pentru a refinanţa o facilitate scadentă de acelaşi tip şi de aceeaşi valoare încheiată pe 5 august 2010 cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Tot pentru a refinanţa datorii mai vechi, compania vrea să ia un credit de 27,2 milioane de dolari de la Raiffeisen Bank. Propunerile vor fi înaintate spre aprobare acţionarilor în AGA din 10 iulie.

WikiZF: Profilul companiei  Alro Slatina

Producătorul de aluminiu mai cere şi autorizarea contractării unui credit de investiţii cu valoarea maximă de 60 milioane de dolari (240 mil. lei) de la Black Sea Trade and Development Bank şi alte instituţii. Alro şi-a bugetat pentru 2015 cheltuieli de investiţii de 59 milioane de dolari, orientate către creşterea eficienţei energetice, a calităţii produselor şi a capacităţii de producţie.

Alro, care anul trecut a revenit pe profit operaţional, îşi propune să revină şi pe profit net anul acesta, cu un rezultat pozitiv de 63 milioane de dolari (250 mil. lei). Compania are o capitalizare de 830 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO