Burse - Fonduri mutuale

Americanii au ajuns la 99,7% din producătorul de ambalaje Maillis

Sursa foto - Shutterstock

Sursa foto - Shutterstock

Autor: Roxana Pricop

21.10.2014, 00:00 276
MJ Maillis Industrial Packing Systems & Technologies (Maillis Grecia), controlată de americanii de la HIG Bayside Advisers şi HIG Europe Capital Partners, a ajuns să deţină 99,76% din capitalul producătorului şi distribuito­rului de ambalaje MJ Maillis ( simbol bursier MJM), după ce a preluat 0,4% din capitalul social de la acţionarii minoritari ai firmei pentru 125.500 de lei. Firma este controlată  indirect de americanii din grupul HIG Capital, specializată în investiţii de tip private-equity. Oferta de preluare deru­lată de compania românească a fost intermediată de Alpha Finance şi s-a derulat în perioada cuprinsă între 19 septembrie şi 9 octombrie. MJ Maillis România are o capitalizare bursieră de 27 mil. lei şi este listată la categoria a doua a bursei de la Bucu­reşti. Având în vedere că doar 0,24% din acţiunile companiei mai sunt libere la tranzac­ţionare, este de aşteptat ca acţionarul majoritar să delisteze producătorul de ambalaje de la bursă.
 
Compania a înregistrat anul trecut vânzări de 32,1 mil. lei (7,2 mil. euro), în scădere cu 12%, şi pierderi de 5,5 mil. lei (1,2 mil. euro), cu 15% sub cele din anul 2012. Firma din România produce paleţi şi ambalaje secundare destinate în spe­cial industriei alimentare, maşini şi dispozitive de ambalat şi deţine o re­ţea de distribuţie proprie în principa­lele zone industriale. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO