Burse - Fonduri mutuale

Americanii de la Elliot intră sub pragul de 20% din drepturile de vot la Fondul Proprietatea

Americanii de la Elliot intră sub pragul de 20% din...

Autor: Liviu Popescu

25.05.2017, 18:07 373

Manchester Securities şi Beresford, două vehicule de investiţii deţinute de vehiculul american de investiţii Elliot, au ajuns sub pragul de 20% din drepturile de vot în cadrul Fondului Proprieratea la 24 mai, se arată într-o notificare transmisă bursei. Iar asta în condiţiile în care americanii au vândut accelerat de la începutul anului prin Manchester mai multe acţiuni atât pe bursa de la Bucureşti cât şi certificate globale de depozit (GDR-uri) pe bursa de la Londra.

“Deţinerile combinate (acţiuni şi certificate de depozit globale având la bază acţiuni suport) ale Manchester şi Beresford la data de 24 mai 2017 reprezintă 17,58% din capitalul social al Fondului şi 1,77 miliarde de drepturi de vot, reprezentând 19,894% din totalul drepturilor de vot în Fondul Proprietatea prin raportare la numărul total al drepturilor de vot”, se arată într-o notificare transmisă pe bursă de Fondul Proprietatea, emitent cu 9,2 mld. lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO