Burse - Fonduri mutuale

Americanii de la Elliott au ajuns la 12,5% din Fondul Proprietatea

Autor: Roxana Pricop

11.01.2012, 11:41 470

Două firme controlate de fondul de hedging Elliott Associates au ajuns să deţină cumulat 12,5% din capitalul social al Fondului Proprietatea (FP), potrivit unei raportări emise recent de Fond pe bursă.

Firma americană Manchester Securities deţine 10,74% din capitalul social al FP, în timp ce o altă firmă americană Beresford Energy Corp a fost raportată cu o deţinere de 1,87%, ambele fiind controlate de fondul de hedging Elliott Associates.

Firma americană Manchester Securities a făcut achiziţii susţinute de acţiuni FP în ultimele luni. La începutul lunii octombrie, firma americană a fost raportată cu o deţinere de 6,61% din capital, la 30 noiembrie a ajuns să deţină 9,54%. Firma a cumpărat acţiuni FP de pe bursă la un discount de circa 60% comparativ cu valoarea activului net al fondului.

Fondul de hedging poartă numele fondatorului Paul Elliott Singer, care deţine funcţiile de CEO şi director de investiţii la Elliott Management Corporation, firma prin care sunt gestionate activele de 17 miliarde de dolari ale celor două fonduri de hedging marca Elliott - Associates şi International.

Participaţia statul român a scăzut în decembrie până la 2,7% din capitalul social al Fondului Proprietatea, din care acţiuni reprezentând 2,6% din capital sunt blocate pentru că statul român nu a plătit aceste acţiuni. Astfel că participaţia statului este de circa 0,02% din fond.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO