Americanii de la Fondul Proprietatea vând 2,6% din Petrom pentru 425 mil. lei şi intră astfel sub 10% deţinere

20 sep 2017 Autor: Liviu Popescu

Fondul Proprietatea (FP), al doilea cel mai lichid emitent de la BVB, a anunţat ieri seară pe bursă vânzarea unui număr „plecând de la“ 1,45 mi­liarde de acţiuni pe care le deţine la OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie listată, proces de plasament ce va fi demerat imediat.

La un preţ de tranzacţionare de 0,29 lei la şedinţa de ieri rezultă o tranzacţie de circa 424 mil. lei. Fondul are la Petrom şapte miliarde de acţiuni, adică 12,56%, de unde rezultă că va vinde o cincime din această deţinere şi va intra astfel sub pragul de 10% din compania petrolieră.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.09.2017

 

Cuvinte cheie:
Fondul Proprietatea
, vanzare
, Petrom
, detinere
, actiuni
, tranzactie
, bvb
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide