Burse - Fonduri mutuale

Americanii de la Franklin Templeton au mai primit doi ani de mandat la Fondul Proprietatea

Americanii de la Franklin Templeton au mai primit doi ani...

Autor: Roxana Rosu

26.09.2017, 16:30 258

Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat, în adunarea generală din 26 septembrie, reînnoirea mandatului  de administrator deţinut de Franklin Templeton pentru o durata de încă doi ani începând cu data de 1 aprilie 2018.

”Reinnoirea mandatului Franklin Templeton International Services S.A R.L. este conditionata de (a) Aprobarea de catre actionari a principalelor aspecte comerciale ale Noului Mandat (...) şi de (b) Franklin Templeton International Services S.A R.L. si Fondul Proprietatea S.A. încheie pana la data de 1 martie 2018 un contract de administrare ce acopera Noul Mandat ”, se arată în comunicatul publicat de FP pe Bursă.

Reînnoirea mandatului vine în contextul în care nu a fost făcută nicio propunere de candidat până la termenul limită, 4 septembrie.

În plus, acţionarii au aprobat reducerea capitalului social subscris al Fondul Proprietatea SA de la 4,85 miliarde lei la 4,77 miliarde lei, prin anularea unui numar de 158.508.824 actiuni proprii achizitionate de Fondul Proprietatea S.A. in cadrul celui de-al saptelea si de-al optulea program de rascumparare.

Capitalizarea bursieră a Fondului Proprietatea (FP) este de 8,66 miliarde lei (1,88 miliarde euro), iar în ultimul an s-au tranzacţionat titluri FP în valoare de 1,3 miliarde lei.

Americanii de la Franklin Templeton, admi­nistratorii Fondului Proprietatea (FP), al doilea cel mai lichid emitent de la BVB, au anunţat din iulie încoace exit-uri din companii romaneşti care echivalează cu 61% din activul net al Fondului, ceea ce ridică lichidările la circa 6,5 mld. lei, 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO