Burse - Fonduri mutuale

Americanii de la Franklin Templeton continuă să cumpere acţiuni la Petrom

Americanii de la Franklin Templeton continuă să cumpere...

Autor: Cristina Bellu

15.03.2017, 11:12 404

Franklin Templeton, administrator al Fondului Proprietatea, a cumpărat pe 14 martie, 3,3 milioane de acţiuni la OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie listată pe segmentul principal al bursei, la un preţ de 0,296 lei pe acţiune.

Pentru pachetul achiziţionat americanii au plătit 1 milion de lei. Operaţiunea a fost intermediată de casa de brokeraj Wood & Company Financial Services.

Aceasta este ce-a de-a treia tranzacţie de cumpărare de acţiuni SNP de către americanii de la Franklin Templeton de la începutul lunii martie, pe 10 şi pe 13 martie administratorul  Fondului Proprietatea cumpărând în total 3,7 milioane de acţiuni la OMV Petrom, pentru 1,1 milioane de lei.

Capitalizarea OMV Petrom este de 16,9 mld. lei, preţul unei acţiuni fiind de 0,269 lei în şedinţa de tranzacţionare din 15 martie.

Fondul Proprietatea (FP), administrat de Franklin Templeton, are o capitalizare bursieră de 8,79 miliarde lei şi are participaţii importante în mai multe companii listate pe piaţa de la Bucureşti, printre care în cadrul companiei petroliere OMV Petrom (SNP), Nucleraelectrica (SNN) sau BRD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO