Burse - Fonduri mutuale

Ameropa a finalizat preluarea Azomureş

Autor: Mediafax

21.03.2012, 17:37 511

Traderul elveţian de îngrăşăminte şi cereale Ameropa a finalizat preluarea Azomureş Târgu-Mureş (AZO), prin firma Pelican Fertilizers, pe care o deţine.

"Pelican Fertilizers este noul deţinător a 100% din acţiunile Eurofert Investments, precum şi a 100% din acţiunile Azomureş Holdings, care deţin împreună în mod direct 75,8% din titlurile Azomureş", se arată într-un comunicat al Chimpex Constanţa (CHEM), trasmis miercuri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Azomureş deţine 90,42% din acţiunile Chimpex.

În comunicat nu se precizează valoarea tranzacţiei.

Tranzacţia include şi preluarea Chimpex de către Pelican Fertilizers şi a fost aprobată de Consiliul Concurenţei în urmă cu o săptămână.

Ameropa şi investitorii turci care controlează Azomureş, respectiv Eurofert şi Azomureş Holdings, au anunţat în noiembrie 2011 că au încheiat o "serie de înţelegeri" pentru cumpărarea producătorului de îngrăşăminte chimice din Târgu Mureş.

Ameropa deţine în România Ameropa Grains Constanţa (CCRL), fosta Comcereal Constanţa, care a preluat numele acţionarului majoritar. Ameropa Holding controlează 96% din titlurile Ameropa Grains.

Titlurile Azomureş se tranzacţionează miercuri la BVB la preţul de 1,799 lei, în scădere cu 0,06%. Combinatul are o capitalizare de 946,3 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO