Burse - Fonduri mutuale

Amonil incearca sa recupereze instalatiile

15.10.2009, 23:20 31

Producatorul de ingrasaminte chimice Amonil Slobozia (AMO) asolicitat firmei Chemgas Holding Corporation inchiriereainstalatiilor de productie de pe platforma Amonil in vedereacontinuarii productiei.

Conform societatii, inchirierea are ca scop atat continuareafunctionarii instalatiilor si a activitatilor de productie aingrasamintelor chimice, cat si evitarea aparitiei unor probleme deordin social, cauzate de o eventuala concediere colectiva apersonalului Amonil.

Activele producatorului de ingrasaminte chimice au fost scoasela vanzare saptamana trecuta, in cadrul executarii silite acompaniei, acestea fiind achizitionate de catre firma ChemgasHolding in schimbul a 57,1 mil. lei (13,4 mil. euro). Chemgas acerut executarea silita a Amonil in contul unei creante de 58,7mil. lei (13,8 mil. euro) asupra producatorului de ingrasaminte, pecare a preluat-o de la firma Riverside Development, care la randulei a cumparat creanta de la Distrigaz Sud. Chemgas este controlatain proportie de 99% de catre Riverside.

Actiunile Amonil au scazut ieri cu 1,9%, pana la un nivel de0,0205 lei/actiune, dupa ce miercuri titlurile companiei au saritcu circa 15%. De la momentul executarii silite, respectiv din 6octombrie, actiunile Amonil s-au apreciat cu circa 13%.

La cotatia din sedinta de tranzactionare de miercuri, de 0,0209lei/actiune, capitalizarea producatorului de ingrasaminte chimicese ridica la 23,2 mil. lei (5,4 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO