Burse - Fonduri mutuale

Analiştii: Acţiunile Romgaz, BRD şi Electrica au adus România pe lista FTSE de promovare

Analiştii: Acţiunile Romgaz, BRD şi Electrica au adus...

Autor: Liviu Popescu

03.10.2016, 00:07 1906
Intrarea României pe lista de monitorizare a agenţiei de rating FTSE pentru promo­vare de la statutul de pia­ţă de frontieră la una emergentă s-ar fi datorat acţiunilor Romgaz, BRD şi Electrica, con­si­deră analiştii.

„Din calculele noas­tre, realizate după me­to­dologia FTSE, Rom­gaz, BRD şi Electrica au trecut cri­teriile necesare pen­tru a plasa piaţa locală în vederea pro­mo­vă­rii“, scrie într-un bu­le­tin infor­mativ al BT Capital Partners.

Joi seara, piaţa de capital locală a fost anunţată că FTSE Russell, lider mondial de clasificare a indicilor bursieri, a inclus Bursa de Valori Bu­cureşti pe lista de mo­nitorizare pentru a trece la statutul de piaţă emergentă. Însă până vineri seara, indicele BET, de referinţă pentru BVB, s-a depreciat cu 0,6% la 6.936 de puncte.

În primele nouă luni din 2016, valoarea tranzacţionată la BVB a fost de 6,3 miliarde de lei, ceea ce în­seamnă o medie zil­nică de 33 de milioane de lei, uşor mai mare faţă de cea din 2015.

Rulajul din anul 2015 a fost mai mic cu 46% faţă de anul 2012, când pe bursă nu erau listate perlele ener­ge­tice Romgaz, Electrica şi Nuclear­electrica.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO