Burse - Fonduri mutuale

Analiştii Deutsche Bank dau „buy“ la Romgaz

Analiştii Deutsche Bank dau „buy“ la Romgaz

Autor: Roxana Pricop

20.04.2015, 00:04 1939

Analiştii de la Deutsche Bank reco­mandă „cumpărare“ pentru acţiunile Romgaz (SNG) în primul raport de analiză ce acoperă o companie româ­nească emis de aceştia.

Ei văd un preţ-ţintă de 42 lei/ acţiune pentru producătorul de gaze, cu 20% peste referinţa de 34,8 lei/titlu la care au închis titlurile SNG şedinţa de vineri.

„Cu o perspectivă stabilă atât pentru producţie cât şi pentru preţuri, Romgaz oferă un randament al dividendului stabil (în prezent de 9,3%), printre cele mai mari din sectorul de petrol şi gaze. Deţinut de stat în proporţie de 70%, fără datorii şi necorelat cu preţul petrolului, Romgaz pare o insulă de stabilitate în sectorul de petrol şi gaze“, potrivit raportului de analiză.

Romgaz este cel mai mare pro­ducător de gaze naturale din Ro­mânia, cu o capitalizare bursieră de 13,412 mld. lei. Compania a încheiat anul 2014 cu un profit net record, de 1,4 miliarde de lei (315 mil. euro), cu 44% mai mare comparativ cu 2013. Compania vrea să distribuie acţionarilor peste 85% din profitul net.

WikiZF: Profilul companieiRomgaz

Afacerile companiei au crescut anul trecut cu 15%, până la 4,49 miliarde de lei (circa 1 mld. euro). Factorii esenţiali care au contribuit la aceste rezultate record au fost scumpirea gazelor din producţia internă ca urmare a aplicării calendarului de liberalizare şi costuri mai mici ca urmare a diminuării vânzărilor de gaze din import. Com­pania a mai precizat în datele preli­minare că vânzările de gaze în volume au crescut uşor anul trecut, în ciuda scăderii pieţei, în timp ce producţia de energie electrică la centrala de la Iernut s-a majorat cu aproape 57%.

În acest an, acţiunile SNG au scăzut cu 1,6%, faţă de o creştere de 6,6% a indicelui BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti.

Deutsche Bank este prezentă pe piaţa din România din anul 1998 şi furnizează produse şi soluţii per­sonalizate pentru clienţii băncii cor­porative şi ai băncii de investiţii, servicii de tranzacţii bancare pentru clienţi corporativi şi instituţionali, precum şi servicii de private banking pentru clienţii persoane fizice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO