Burse - Fonduri mutuale

Analiştii Erste estimează un randament de 11% din dividendele Transgaz pe 2010

Autor: Adrian Cojocar

13.01.2011, 15:50 45

Analiştii Erste-BCR au majorat de curând cu 19% preţul ţintă peacţiunile transportatorului de gaze naturale Transgaz Mediaş (TGN),până la un nivel de 287,7 lei, însă au menţinut recomandarea de"păstrare" pe aceste titluri.

Numai de la începutul anului acţiunile Transgaz s-au apreciat cu10%, iar cotaţia de pe Bursă a ajuns în prezent la 280 delei/acţiune.

Analişti băncii estimează că Transgaz va încheia anul 2010 cu unprofit net record, de 403 mil. lei, în creştere cu 35% faţă de anulprecedent. În primele nouă luni ale anului trecut compania araportat un câştig net de 284,2 mil. lei.

De un profit în creştere ar profita acţionarii societăţii carear încasa astfel un nivel mai mare al dividendului ce urmează săfie distribuit de societate în acest an, în condiţiile în careTransgaz este una dintre cele mai atractive companii în aceastăprivinţă.

Analiştii Erste-BCR estimează că randamentul din dividende, careeste calculat ca raport între valoarea divindendului pe acţiune şipreţul acţiunilor Transgaz pe Bursă, ar putea ajunge astfel la 11%.Firmele de stat trebuie să distribuie 90% din profitul pe anul 2010sub formă de divindende, se arată în raport.

"Deprecierea leului în raport cu dolarul cu mai mult de 8% ne-adeterminat să majorăm estimările de profit pentru finele anului2010. Cu toate acestea, suntem prudenţi cu privire la Transgaz. Înprima parte a anului 2011 ne aşteptăm la o scădere a consumului degaz, iar leul ar trebui să se aprecieze faţă de dolar, ambiifactori având un impact negativ asupra profitabilităţii", spunanaliştii Erste-BCR.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO